KARIBSKÁ KUCHYNĚ

Dokonalou dovolenou tvoří dokonalé jídlo

Jedním z nezapomenutelný zážitků dovolené je i ochutnávka místní kuchyně.

Je směsicí mexických a honduraských jídel, která ale převzala hodně z kuchyně americké. Překvapivé je, že honduraská jídla nejsou až tak pikantní a kořeněná, jako ta mexická, i když se na první pohled mohou zdát stejná.

Pro celý ostrov platí, že základem místní kuchyně je rýže s fazolemi nebo pšeničná placka zvaná tortilla a maso. Baleada či tortilla je vyrobena z pšeničné či kukuřičné mouky a každá rodina má svůj recept. Chuť právě upečené tortilly je úžasná a je součástí snídaně každého Hondurasana. Vždy hledejte takovou restauraci, kde servírují jen ty vlastní výroby.
Další kapitolou jsou mořské plody. Pro jejich milovníky je zde ráj. Krevety, humři, chobotnice… Jídla z nich mají různou úpravu a obvykle jsou to delikatesy. Ryby se připravují na grilu, často se smaží, porce bývají opravdu veliké a velmi chutné.
Ke každému jídlu se obvykle podává smažený plantain neboli zeleninový banán. Často můžete ochutnat také smažené yucca chips, zvané cassava.
Svátečním druhem masa je pro místní obyvatele vepřové. Nebývá na jídelníčku až tak často a je proti ostatním druhům masa dražší. V Hondurasu je velmi populární nedělní grilování masa s popíjením piva, hudbou a tancem. Jsou přátelským národem, který se rád baví a udržuje rodinnou soudržnost. Ovoce jako čerstvý ananas, mango, papája, kokos a rambutan jsou běžně dostupné, kvalitní a levné.
Previous slide
Next slide

Na ostrově je velký výběr restaurací, rychlých občerstvení a dnes už i cukráren a kaváren. Každý si může vybrat podle svého přání a chuti. Porce bývají veliké a bohaté.

Ochutnat nezapomeňte baleadu ke snídani, grilované hovězí churrasco k obědu a místní kokosové krevety nebo filet z ryby red snapper s tradiční guiffiti omáčkou k večeři.

Součástí resortu Tranquilseas je i vynikající restaurace Sunken Fish pod vedení šéfkuchaře Luise Picholi, který byl jedním z vítězů soutěže MasterChef ve střední Americe.

Můžete zde ochutnat téměř všechny místní pochoutky a stejně tak i výběr z mezinárodní kuchyně. Po celém ostrově jsou vyhlášené naše páteční večery s živou hudbou, kdy se podávají kuřecí křidýlka s variací exotických marinád. Úterní večery jsou věnovány Tapas a klidné latinsko-americké kytaře. Budete se dobře bavit a ochutnáte výjimečná jídla.

Více informací o naší restauraci získáte na www.sunkenfishroatan.com.